دوشنبه , 30 تیر 1404 - 4:38 بعد از ظهر

لیگ ایران، تحت لیسانس ازبکستان

حالا بیش از هر زمان دیگری در زمان پنجره نقل و انتقالات تابستانی فوتبال ایران، شاهد تمایل باشگاه‌های فوتبال کشور به جذب بازیکنانی از کشور ازبکستان هستیم؛ بازیکنانی که پس از تجربه موفق حضور ستارگانی چون اورونوف، جپاروف، یوسوپوف و ماشاریپوف، توجه باشگاه‌های درجه یک ایرانی را به خود جلب کرده‌اند و حالا در فوتبال ایران، میل شدیدی به استفاده از این بازیکنان شکل گرفته است. در گذشته‌ای نه‌چندان دور، ازبکستان از کشورهایی محسوب می‌شد که با توجه به فوتبال نوپا و رو به رشد، نمی‌توانست تهدیدی جدی برای ایران باشد و بازیکنان ایرانی، بدون هیچ تردیدی کیفیت بالاتری نسبت به بازیکنان فوتبال ازبکستان داشتند. حالا اما داستان تغییر کرده و برخلاف گذشته، این بازیکنان ازبکستانی هستند که جای ستارگان داخلی را در تیم‌های لیگ برتری گرفته‌اند و این مسأله، فقر ستاره داخلی در لیگ برتر را نشان می‌دهد. این در حالی است که با توجه به حضور ازبکستان در جام جهانی ۲۰۲۶، بازیکنان این کشور به دنبال حضور در لیگی با کیفیت بهتر از لیگ خود هستند و ایران با توجه به نزدیکی جغرافیایی و فرهنگی و اقبال باشگاه‌ها به این ستارگان، مقصد مناسبی برای بازیکنان ازبکستانی است. با توجه به حضور آشورماتوف در استقلال، حالا تعداد بازیکنان رسمی ازبک در ایران به چهار بازیکن رسیده که در کنار بازیکنان کرواسی، بیشترین تعداد بازیکن خارجی در لیگ محسوب می‌شوند. البته احتمال دارد با حضور بازیکنانی چون شکوروف در پرسپولیس و خامروبکوف در تراکتور، شاهد افزایش تعداد این بازیکنان نیز باشیم. این موضوع اگرچه با توجه به قیمت معقول بازیکنان ازبک برای باشگاه‌های کشور سودمند خواهد بود، اما زنگ خطری برای باشگاه‌های داخلی از حیث پرورش نیافتن استعدادهای داخلی نیز محسوب می‌شود. جالب اینکه با توجه به حضور خوسانوف در منچسترسیتی و جدایی قریب‌الوقوع مهدی طارمی از اینتر، ازبکستان نماینده‌های بیشتری نسبت به ایران در پنج لیگ معتبر اروپایی نیز خواهد داشت.

پاداش حضور در جام جهانی عامل مؤثر حضور ازبک‌ها
سایت چمپیونات کشور ازبکستان نیز در گزارشی، به دلایل حضور بازیکنان ازبک در فوتبال ایران پرداخته و یکی از این دلایل را، پاداش حضور بازیکنان در جام جهانی ۲۰۲۶ ذکر کرده است. در جام جهانی ۲۰۲۲ قطر، فیفا برای هر بازیکن روزانه حدود ۱۰ هزار دلار به باشگاه‌ها پرداخت می‌کرد. این مبلغ بسته به مدت زمان حضور بازیکن در اردوی تیم ملی محاسبه می‌شود (هم دوره آماده‌سازی قبل از شروع رسمی مسابقات و هم زمان برگزاری مسابقات). برای مثال، اگر بازیکنی ۳۰ روز (۷ روز آماده‌سازی + ۲۳ روز مسابقه) در تیم ملی باشد، باشگاهش حدود ۳۰۰ هزار دلار دریافت می‌کند.
اگر باشگاهی چندین بازیکن در تیم‌های ملی داشته باشد، رقم پرداختی می‌تواند به چند میلیون دلار برسد.
در جام جهانی ۲۰۲۶ (که در امریکا، کانادا و مکزیک برگزار می‌شود) انتظار می‌رود این پرداخت‌ها افزایش یابد، چون تعداد تیم‌ها بیشتر شده است (۴۸ تیم). عدد دقیق هنوز اعلام نشده، ولی اگر به‌روزرسانی ۷۰درصد نسبت به ۲۰۲۲ در نظر بگیریم، مبلغ روزانه می‌تواند به ۱۲۰۰۰ تا ۱۳۰۰۰ دلار برسد.
فیفا معمولاً ۷ روز قبل از شروع رسمی جام جهانی را به‌عنوان دوره آماده‌سازی در نظر می‌گیرد و پرداخت‌ها از همان زمان آغاز می‌شود. بنابراین می‌توان انتظار پاداش ۲۷۵ هزار دلاری برای هر بازیکن ازبک در لیگ ایران را داشت. موضوعی که نشان می‌دهد به جز بازیکنان ازبکستان، باشگاه‌های ایرانی می‌توانند روی بازیکنانی از اردن، کشورهای آفریقایی حاضر در جام جهانی و تیم‌های حاضر در پلی‌آف آسیا نیز برای فصل آینده سرمایه‌گذاری کنند.

درباره ی admin

مطلب پیشنهادی

وسواس خاص هاشمیان برای استخدام ستاره

باشگاه پرسپولیس بعد از جذب شش بازیکن در نقل و انتقالات تابستانی در همان شروع …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *