چهارشنبه , 25 تیر 1404 - 6:48 بعد از ظهر

احداث بازارچه در سه شهرستان بزرگ استان در راستای توانمندسازی زنان سرپرست خانوار

مدیرکل بهزیستی استان خبر داد:
احداث بازارچه در سه شهرستان بزرگ استان در راستای توانمندسازی زنان سرپرست خانوار/ پرداخت تسهیلات اشتغالزایی به ۱۳۰۰ نفر از جامعه هدف/راه‌اندازی مرکز توانمندسازی معتادین در مرکز استان
مدیر کل بهزیستی استان با بیان اینکه سازمان بهزیستی با ۵۴خدمت مصوب، حدود ۱۷۰ فعالیت و ریز فعالیت به جامعه هدف ارائه می‌کند، به تشریح اقدامات انجام شده توسط مجموعه تحت مدیریتش پرداخت.

سید مهران کشاورز در نشست خبری که به مناسبت هفته بهزیستی برگزار شد، با اشاره به شعار این هفته «با هم برای به زیستن، مشارکت امروز،توانمندسازی فردا»  به تشریح برنامه‌های این هفته پرداخت و گفت: بهزیستی استان در حال حاضر تعداد ۱۰۸ هزار و ۹۶۹ نفر از خدمات مستمر و غیر مستمر سازمان بهزیستی در استان بهره‌مند می‌شوند که از این تعداد ۵۳ هزار و ۵۱۹ نفر در حال حاضر از خدمات مستمری ماهیانه،استفاده می‌کنند.
وی با اشاره به اینکه معلولین شناسایی شده که از خدمات مستمر و غیر مستمر بهزیستی استان بهره می‌برند،  تعداد ۲۶هزار و ۷۶۹ نفر هستند، اظهار کرد: چیزی که امسال نسبت به  سال‌های گذشته با توجه به رصدی که  داشتم بسیار چشمگیر بود، اعتبارات تملک و دارایی‌های سرمایه‌ای یا همان اعتبارات عمرانی بود.
مدیر بهزیستی استان خاطر نشان کرد: اعتبارات عمرانی استانی و ابلاغی و همچنین اعتباراتی که از مسئولیت‌های اجتماعی وزارت نفت به بهزیستی استان تخصیص داده شد، ۹۵ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان بوده‌است.
کشاورز یادآور شد: ۲۰ میلیارد برای تامین مسکن مددجویان  از مسئولیتهای اجتماعی وزارت نفت تخصیص داده شد.
وی با بیان اینکه ۱۰ میلیارد برای خرید وسایل توان پزشکی و توان‌بخشی هزینه شده، عنوان کرد: مهم‌تر از همه، هزیته کرد بخشی از این اعتبارات در رابطه با توانمندسازی زنان سرپرست خانوار است.
وی بیان کرد: ۲۴ میلیارد تومان از محل اعتبارات وزارت نفت، برای احداث بازارچه در سه شهرستان بزرگ، بویراحمد، کهگیلویه و گچساران در نظر گرفته شده است.
کشاورز اظهار امیدواری کرد که به زودی با جانمایی صورت گرفته، کلنگ این بازارچه‌ها را در این ۳ شهرستان زده شود.
وی، اجرای این پروژه‌ها را گامی بزرگ در راستای توانمندسازی زنان سرپرست خانواده دانست و اظهار کرد: تکمیل ساختمان اورژانس اجتماعی بخش دیشموک از شهرستان کهگیلویه در دو هفته آینده از برنامه‌های در دستور کار است که امیدواریم در یکی دو هفته آینده به بهره‌برداری برسد.
کلنگ‌زنی ساختمان جدید بهزیستی شهرستان گچساران از دیگر مواردی بود که مدیر کل بهزیستی به آن اشاره کرد و افزود: ساختمان جدید در سه طبقه با ۱۸۰۰ متر زیربنا طراحی شده است.
تکمیل ساختمان جدید اداره بهزیستی شهرستان کهگیلویه، بازسازی فضای فیزیکی مرکز اورژانس اجتماعی  شهرستان بویراحمد و تکمیل پروژه ساختمان توانبخشی شهرستان لنده از دیگر مواردی بود که کشاورز برشمرد و بیان کرد: ساختمان لنده، تقریبا ۶۷ درصد پیشرفت داشته است.
کشاورز همچنین از بازسازی و تعمیرات فضاهای ستاد بهزیستی استان و خرید تجهیزاتی برای شهرستان‌ها گفت و با تاکید بر اینکه سازمان بهزیستی در سه حوزه پیشگیری درمان و توانمندسازی در حال ارائه خدمت به جامعه هدف است، بیان کرد: در حوزه پیشگیری فعالیت‌های مختلفی را در پیشگیری از اعتیاد، معلولیت‌ها و پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی داریم.
وی گفت: در خصوص پیشگیری در حوزه اعتیاد در سطح استان با اجرای برنامه‌های آموزشی که با هدف ارتقا دانش و توانمندسازی افراد صورت می‌گیرد طرح‌های مختلفی در سال گذشته اجرا شده است.
کشاورز تاکید کرد: در راستای اجرای هدفمند این طرح‌ها، قرار است امسال با تشکیل یک تیم تخصصی با نیازسنجی که در شهرستان‌های مختلف و بخشهای مختلف استان انجام می دهیم، سعی شود که این طرح‌های آموزشی را هدفمندتر کنیم.
مدیر کل بهزیستی استان در این خصوص اینگونه گفت: مثلا اگر در جایی آسیبی مثل اعتیاد، خودکشی، کودک آزاری، خشونت خانگی یا حالا هر آسیب و بحران اجتماعی دیگری  وجود دارد، سعی می‌کنیم با توجه به نیازسنجی که صورت می‌گیرد، تیم تخصصی با توجه به نوع نیاز، تصمیم بگیرید و آموزش‌هایی لازم را به صورت هدفمند ارائه کند.
وی بردن آموزش‌ها به سمتی که نیاز جامعه است را راهکاری در جهت کاهش آسیب‌ها دانست و افزود: ۱۷ مرکز درمان اعتیاد داریم، اما مهمتر از آن، این دغدغه است که معتادین بعد از درمان، توانمند شوند که برگشتن به آسیب کاهش یابد.
وی از راه‌اندازی مرکز توانمندسازی معتادین بعد از ترخیص در مرکز استان خبر داد و گفت: این مرکز وظیفه دارد افراد، به خصوص افرادی که بی‌خانمان هستند و از خانه رانده شده‌اند را جذب کنند.

کشاورز تصریح کرد: در جهت توانمندسازی این افراد به مدت شش تا یک سال و با رایزنی‌هایی که با خانواده انجام می‌شود ، سعی می‌کنیم که زمینه برگشت این افراد به خانواده مهیا شود.
وی با اشاره به اینکه زمینه اشتغال این افراد نیز فراهم می‌شود، اظهار کرد: در جلسه‌ای که با مدیرکل فنی حرفه‌ای استان در همین راستا برگزار شد، قول گرفتیم که آموزش‌هایی که مراکز خودمان قابلیت اجرایی ندارد را در مراکز فنی و حرفه‌ای برگزار کنیم.
کشاورز گفت: در مدت شش ماه تا یک سال قطعا افراد مهارتی را کسب خواهند کرد و ما هم در زمینه تسهیلات اشتغال‌زایی به این افراد کمک خواهیم کرد.
مدیرکل بهزیستی استان،  اجرای این طرح را گامی بسیار مهم در راستای توانمندسازی افرادی که از مراکز ترک اعتیاد مرخص می‌شوند، ذکر کرد  و به  تشریح آمار فعالیت‌ها در خصوص اشتغال مسکن و حوزه توانمندسازی پرداخت و گفت: در حوزه اشتغال از محل جز سه و چهار تبصره دو قانون بودجه و سهمیه بهزیستی استان، قریب به ۲۰۰ میلیارد تومان بوده که تاکنون بیش از ۱۵۰ میلیارد تومان آن به تعداد بیش از ۱۳۰۰ نفر جهت ایجاد اشتغال پرداخت شده است.
وی افزود: در زمینه مسکن، در سال ۱۴۰۳ به هر کدام از افراد تحت پوشش که در سامانه بهزیستی دارای پرونده فعال باشند و فاقد مسکن باشند، مبلغ ۲۰۰ میلیون تومان کمک بلاعوض جهت خرید و احداث پرداخت شده است.
کشاورز با بیان اینکه تاکنون ۶۸ میلیارد تومان در قالب فعالیت‌های متعدد مسکن در جهت تامین مسکن جامعه هدف پرداخت شده ، بیان کرد: در سال گذشته از طرق مختلف در جهت جلب و جذب مشارکت‌های مردمی حدود ۵ میلیارد تومان جذب داشتیم که در راستای اهداف سازمان در زمینه‌های مختلف هزینه شده‌است.
وی همچنین از پرداخت بیش از ۱۰ میلیارد تومان به ۸۸۴ نفر در حوزه دانش‌آموزی دانشجویی جامعه هدف خبر داد و گفت: غبارروبی گلزار شهدا، دیدار با نماینده ولی فقیه در استان، برگزاری میز خدمت، تجلیل از ورزشکاران ملی و بین‌المللی، سخنرانی پیش از خطبه ها، دیدار با فرزندان شاهد، سرکشی به بازنشستگان بهزیستی و… بخشی از برنامه‌های ما در هفته پیش‌روست.

درباره ی مهرناز علیزاده

مطلب پیشنهادی

مدیرکل محیط زیست

مدیرکل محیط زیست: نجات اصفهان در گرو اتخاذ تصمیمات سخت است

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اصفهان با تاکید بر لزوم تصمیم‌گیری‌های دشوار برای عبور از …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *