در نشست شورای برنامهریزی شهرستان بویراحمد عنوان شد:
اطلاعات اشتباه دستگاهها موجب تصمیمگیریهای نادرست و اتلاف منابع میشود/ گلایه بهرامی از کمکاری مشهود مدیران شهرستان
نشست شورای برنامهریزی شهرستان بویراحمد امروز جمعه با حضور، فرماندار بویراحمد، نماینده مردم بویراحمد، دنا و مارگون در مجلس شورای اسلامی، مدیرکل سازمان برنامه و بودجه استان و برخی از مدیران کل دستگاههای اجرایی استان و شهرستان بویراحمد در سالن جلسات فرمانداری برگزار شد.
فرماندار بویراحمد در ابتدای این جلسه با انتقاد صریح از وضعیت فعلی برنامهریزی، تخصیص منابع و عملکرد برخی دستگاههای اجرایی، اظهار داشت:بر اساس شاخصها، وضعیت شهرستان بویراحمد مطلوب نیست.
منوچهر محمدی گفت: تأخیر در برگزاری نخستین جلسه شورای برنامهریزی شهرستان و تأثیرپذیری مدیران شهرستان از مدیران استانی از جمله عواملی است که اجرای دقیق و منسجم پروژهها را با مشکل مواجه کرده است.
وی با اشاره به حجم پروژههای موجود گفت: شهرستان بویراحمد دارای ۲۹ فصل برنامهای و ۲۶۱ پروژه فعال است، اما اعتبارات تخصیصی بسیار ناچیز بوده و پاسخگوی این نیاز گسترده نیست. اطلاعات اشتباهی که از طریق برخی دستگاهها ارائه میشود، موجب تصمیمگیریهای نادرست و اتلاف منابع میشود.
فرماندار تأکید کرد:مدیران شهرستان باید به تمام جزئیات و مشکلات پروژهها اشراف داشته باشند. وقتی آگاهی نباشد، امکان جابجایی بیرویه پروژهها به وجود میآید که نهتنها باعث تأخیر میشود، بلکه اعتبار پروژههای اولویتدار را نیز به خطر میاندازد.
وی افزود: با توجه به قرار داشتن در ۲۶ سال خشکسالی مداوم و آغاز تغییرات اقلیمی، برنامهریزیها باید با نگاه بلندمدت و سازگار با شرایط محیطی انجام شود.
فرماندار خاطرنشان کرد:یاسوج به دلیل جمعیت بالا، مهاجرپذیر بودن، و نقش مرکزیت استان، باید در تخصیص اعتبارات بهصورت ویژه دیده شود. این شهر در حال حاضر از نظر تنشهای خدماتی و اجتماعی، یکی از مناطق پرچالش کشور است.
وی در ادامه تصریح کرد: فضاهای آموزشی شهرستان عقبتر از میانگین کشوری است و این ضعف در مناطق پرجمعیت یاسوج محسوستر است.
برخی مدیران از کمبود منابع گله دارند، در حالی که این کمبود، نتیجه مستقیم عملکرد ضعیف آنها در معرفی دقیق شاخصها و نیازهاست.
از مدیرانی که در جذب اعتبارات و تنظیم شاخصهای واقعبینانه موفق عمل کردهاند، قدردانی شد.
در ادامه محمد بهرامی، نماینده مردم بویراحمد، دنا و مارگون در مجلس شورای اسلامی با اشاره به ضعف ساختاری در نظام برنامهریزی کشور، عنوان کرد:ما در بحث برنامهریزی کشوری نقد جدی داریم. بودجه استانها ضعیف دیده شده و نیازمند بازنگری بنیادین است. اعتبار شهرستان تنها ۴۶۰ میلیارد تومان است، که حتی پاسخگوی اجرای یک پروژه بزرگ مانند سد تنگسرخ هم نیست.
وی با بیان ابنکه در حوزههایی مانند بنیاد مسکن، آسفالت راههای روستایی و شهرداریها اقدامات خوبی در حال اجراست،افزود: کمکاری برخی مدیران شهرستانی در پیگیری و ارسال گزارش به سازمان برنامه و بودجه مشهود است و باید اصلاح شود.
بهرامی همچنین با اشاره به اقدامات انجامشده در سطح ملی، گفت: در حوزه بودجههای ملی، به لطف پیگیریهای انجامشده، امروز استان کهگیلویهوبویراحمد در سطح استانهای بزرگی مانند فارس و یزد دیده میشود. بودجه ملی استان به بیش از ۱۸۰۰ میلیارد تومان افزایش یافته و این یک فرصت بزرگ است.
وی تأکید کرد:در حوزه نفت، بیش از ۵ هزار میلیارد تومان در بخش لرزهنگاری مناطقی همچون جلیل، بابکان،شورم و… درنظر گرفته شده است، اما تصمیمگیریها باید فارغ از نگاههای سیاسی یا جغرافیایی و کاملاً تخصصی باشد.
شاهینی مدیرکل سازمان برنامه ریزی و مدیریت استان در ادامه جلسه با تشریح ابعاد مختلف اعتبارات استان گفت: استان دارای ۱۶۰۰ پروژه نیمهتمام است و برای اتمام آنها بیش از ۲۵۰ همت اعتبار نیاز داریم، در حالی که کل بودجه عمومی کشور حدود ۶۰۰ همت است؛ این نشان میدهد که اگر اولویتبندی دقیق نداشته باشیم، هیچگاه پروژهها به پایان نخواهند رسید.
وی با اشاره به وضعیت بودجهای استان اعلام کرد:بودجه ملی استان با همکاری نمایندگان و دستگاههای اجرایی، افزایش قابل توجهی داشته و به ۱۸۲۰ میلیارد تومان رسیده است. همچنین ۱۶ طرح بزرگ استان وارد پیوست ملی بودجه شدهاند که تحقق نهایی آنها نیازمند پیگیری فعال مدیران است.
شاهینی درباره مسئولیتهای اجتماعی نفت گفت:بیش از ۳۶۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای استان در این بخش در نظر گرفته شده، اما متأسفانه صورتوضعیت برخی پروژهها ناقص یا ارسال نشده است و همین امر مانع جذب کامل این منابع شده است