شنبه , 26 مهر 1404 - 9:24 بعد از ظهر

رژیم غذایی که سلامت مغز را ارتقا می‌دهد


به گزارش پایگاه فکر و فرهنگ مبلغ، مطالعه‌ای که توسط دانشمندان دانشگاه میسوری انجام شده است، مزایای یک رژیم غذایی محبوب را در ارتقای سلامت مغز و پیشگیری از زوال عقل نشان داده است.

بنابر روایت باشگاه خبرنگاران جوان طبق گزارش مجله نوروشیمی، این مطالعه نشان داد که پیروی از رژیم کتو ممکن است از طریق تأثیر ترکیبی آن بر روده و مغز، خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را کاهش دهد.

آزمایشات روی موش‌ها نشان داد که این رژیم غذایی تعداد باکتری‌های مفید مانند لاکتوباسیلوس جانسونی و L. روتری را افزایش داده و در عین حال سطح پاتوژن‌های فرصت‌طلب را کاهش می‌دهد. این تغییرات با بهبود عملکرد میتوکندری، تعادل انتقال‌دهنده‌های عصبی و متابولیسم لیپید در مغز مرتبط بودند که همگی از عوامل مهم سلامت شناختی هستند.

این تأثیر به ویژه در موش‌های ماده حامل ژن APOE۴ قابل توجه بود، جایی که این رژیم غذایی به بازگرداندن تنوع میکروب‌ها در روده و بازگشت نشانگرهای متابولیک مغز به سطح طبیعی کمک کرد.

محققان معتقدند که رژیم کتو ممکن است یک استراتژی تغذیه‌ای شخصی‌سازی شده برای کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های عصبی، به ویژه در زنانی باشد که از نظر ژنتیکی مستعد ابتلا به بیماری آلزایمر هستند.

علیرغم فواید آن، برخی مطالعات در مورد خطرات احتمالی هشدار داده‌اند. یک آزمایش دانشگاه تگزاس هلث نشان داد که این رژیم غذایی ممکن است پیری سلولی و استرس اکسیداتیو را در موش‌های نر افزایش دهد.


Source link

درباره ی طلوع ارتباطات

ورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است

مطلب پیشنهادی

تظاهرات هزاران نفر در آمریکا علیه دونالد ترامپ

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، رسانه‌ها غروب شنبه از تجمع هزاران نفر از …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *