درحالیکه شرکت ریویان اتوموتیو از نظر فنی از سال ۲۰۰۹ فعالیت داشته است اما این شرکت تنها در چند سال اخیر به بازیگری معتبر در بازار خودروهای برخی تبدیل شده است. البته، در روزهای ابتدایی، این شرکت به نام ریویان شناخته نمیشد و مؤسس و مدیرعامل کنونی، آر.جی. اسکیرینگ، ابتدا استارتاپ خودروی برقی خود را موتورز میناستریم نامید. اگرچه نام شرکت تغییر کرد ولی مأموریت اسکیرینگ تغییری نکرد و این نابغه ریویان به دنبال تولید وانت پیکاپ ها و شاسیبلندهای برقی آیندهنگر بود که هم در جاده و هم در مسیرهای خارج از جاده توانایی بالایی داشته و هم با محیطزیست سازگار باشند.
در میان نوآوریهای مختلف موجود در خودروهای برند ریویان، ویژگیهایی مانند رانندگی خودکار، بستههای نرمافزاری قابل بهروزرسانی از راه دور و ساختار منحصربهفرد باتری این برند، معمولاً توجه اصلی را به خود جلب میکنند. با این حال، برای کسانی که به ماجراجویی علاقه دارند، مانور موسوم به چرخش تانک (Tank Turn) ریویان به اندازه هر نوآوری دیگری که این خودروساز در سال ۲۰۱۹ هنگام معرفی اولیه این فناوری ارائه داد، هیجانانگیز بود. با این حال، میتوان حدس زد که رانندگان پس از اعلام ریویان مبنی بر عدم ادامه توسعه چرخش تانک چند سال بعد، بسیار ناامید شدند.
اگر با این فناوری آشنا نیستید، باید بدانید چرخش تانک بهعنوان ویژگیای توسعه یافت که به یک خودروی ریویان اجازه میداد درجا بچرخد و چرخش ۳۶۰ درجهای انجام دهد، همانطور که یک تانک ممکن است با چرخش تنها یکی از ریلهای خود انجام دهد. اگرچه این فناوری هنگام معرفی با هیجان روبهرو شد اما ریویان در نهایت آن را کنار گذاشت زیرا استفاده از آن به مسیرها آسیب جدی وارد میکرد. با این حال، یک ویدئوی تبلیغاتی اخیر به بازگشت قریبالوقوع این مفهوم اشاره کرده است. در اینجا نحوه عملکرد آن توضیح داده شده است.
قبل از اینکه به بررسی نحوه کار مانور چرخش تانک ریویان بپردازیم، چند نکته وجود دارد که باید بدانید. اول و مهمتر از همه، این فناوری دیگر با نام موردبحث شناخته نمیشود و ریویان مفهوم چرخش درجا را به کیک ترن (Kick Turn) تغییر نام داده است. علاوه بر این، کیک ترن در تمامی کامیونها و شاسیبلندهای ریویان در دسترس نیست. این ویژگی تنها در مدلهای نسل دوم وانت پیکاپ R1T و شاسیبلند R1S با موتور چهارگانه ارائه خواهد شد.
دلیلی برای این محدودیت وجود دارد، زیرا ویژگی کیک ترن ریویان نیازمند کارکرد هر چهار موتور در R1T و R1S است. درحالیکه این عملکرد ابتدا از تانکها الهام گرفته بود، مفهوم آن در یک خودرو چهارچرخ به همان شکل یک وسیله نقلیه با ریلهای چرخشی کار نمیکند. در عوض، این عملکرد نیازمند این است که هر چهار چرخ بهطور مستقل حرکت کنند، به این معنا که هر کدام بهطور جداگانه از موتورهای مستقل خودروی خود نیرو میگیرند. هنگام فعالسازی، راننده با استفاده از دکمههای کنترلی روی فرمان، تعیین میکند که چرخها به کدام جهت بچرخند و بنابراین خودرو به کدام سمت بچرخد. سرعت هر چرخش از طریق پدال گاز خودرو کنترل میشود.
درحالیکه هنوز میتوانید تا ۲۰ ثانیه بهصورت مداوم بچرخید، کیک ترن بهروز شده کمتر بر انجام چرخش کامل ۳۶۰ درجه تمرکز دارد. بلکه رویکردی عملیتر، قابلکنترلتر و طبق بررسیهای اولیه، مفیدتر اتخاذ کرده است و بر چرخشهای کوتاهتر متمرکز است که ممکن است هنگام نیاز به اصلاح مسیر در مسیرهای آفرود مفید باشد. به این منظور، حتی میتوانید این ویژگی را در حین حرکت خودرو کنترل کنید، مشروط بر اینکه سرعت کمتر از ۲۴ کیلومتر در ساعت باشد.