سه شنبه , 24 تیر 1404 - 9:24 بعد از ظهر

راز نقشه بوآشه چیست؟

نقشه بوآشه به‌عنوان یکی از جنجالی‌ترین و اسرارآمیزترین نقشه های جهان شناخته می‌شود. این نقشه توانسته قطب جنوب را پیش از کشف آن و با توجه به ساختار میلیون‌ها سال پیش نشان دهد.
اگر با تاریخچه تغییرات اقلیمی قطب جنوب، زمان اکتشاف آن توسط انسان و تاریخ تهیه اولین نقشه‌های دقیق از جنوبگان آشنا شوید، قطعا نقشه بوآشه شما را شگفت‌زده خواهد کرد. این نقشه جزئیاتی را نشان می‌دهد که برای انسان‌های آن زمان ناشناخته بودند و تازه پس از پیشرفت شگفت‌انگیز در زمینه‌های ماهواره‌ای، زمین‌شناسی و دیرینه‌شناسی از وجود آنها آگاه شده‌ایم.

بررسی نقشه اسرارآمیز بوآشه و رازهای مرتبط با آن

در اخبار علمی روایتی رسمی از تاریخچه کره زمین و انسان‌های پیشین را می‌بینیم. این روایت بر پایه داده‌های علمی و شواهد باستان‌شناسی بنا شده است. هرچند گاهی برخی آثار باستانی پیدا می‌شوند که هیچ ارتباطی با تصورات ما ندارند. این آثار باستانی شگفت‌آور ناگهان کل دستاوردهای علمی پیشین را زیر سوال می‌برند.

آنها باعث می‌شوند فکر انسان سراغ تکه گمشده‌ای از پازل برود. گویا جزئیاتی در رابطه با گذشته زمین وجود دارد که ما از آن بی‌خبر هستیم. نقشه بوآشه توسط یک جغرافی‌دان فرانسوی به‌نام فیلیپ بوآشه نویل تهیه شده است. ما دو نسخه از این نقشه قدیمی را در اختیار داریم. در یکی از نقشه‌ها سواحل قطب جنوب بدون یخ دیده می‌شوند. در دیگری هیچ اشاره‌ای به وجود جنوبگان نمی‌شود.

برخی دانشمندان بر این باور هستند که بوآشه نقشه خود را صرفا بر اساس حدس و احتمالات کشیده است. در قرن ۱۸ میلادی مردم از وجود قطب جنوب اطلاع نداشتند؛ اما فکر می‌کردند یک خشکی دیگر به‌منظور متعادل شدن کره زمین در بخش جنوبی وجود داشته باشد. هرچند مشکل اینجاست که طرح بوآشه با وضعیت قطب جنوب در قرن ۱۸ همخوانی ندارد. این نقشه زمانی را نشان می‌دهد که در قطب جنوب خبری از یخ نبود.

جالب اینجاست که هم موقعیت دقیق جزایر قناری را می‌توان در این نقشه دید و هم آبراه تقسیم‌کننده قطب جنوب به دو قسمت را مشاهده کرد. چطور ممکن است چنیین جزئیاتی با حدس ترسیم شده باشند؟ اینگونه به‌نظر می‌رسد که فرد یا گروهی گذشته قطب جنوب را دیده و سپس از آن نقشه‌ای تهیه کرده‌اند.

تغییرات قطب جنوب در گذشت زمان

چرا نشان دادن قطب جنوب بدون یخ در نقشه بوآشه اهمیت ویژه‌ای دارد؟ حدود ۲۵۰ تا ۶۶ میلیون سال پیش قطب جنوب هیچ شباهتی به دنیای یخ‌زده امروزی نداشت. در آن زمان جنوبگان مملو از جنگل‌های گسترده و گیاهان مختلف بود. برخی شواهد حتی از وجود دایناسورها در این قسمت از زمین حکایت دارند. در واقع حالتی را می‌توان مشاهده کرد که در صورت آب شدن تمام یخ‌های قطب جنوب رخ مي‌دهد.

از ۵۶ تا ۳۴ میلیون سال قبل قطب جنوب حتی گرم‌تر نیز شد. کار به‌جایی رسید که درخت‌ها و میوه‌های گرمسیری مثل نخل در آن رشد می‌کردند. هرچند از ۳۴ میلیون سال پیش شرایط تغییر کرد. همزمان با کم شدن گازهای گلخانه‌ای کره زمین سردتر شد. ایجاد جریان آبی بین قطب جنوب و آمریکای جنوبی نیز سبب گشت این بخش از نظر گرمایی از بقیه کره زمین جدا شود.

از آن زمان دمای قطب جنوب کاهش یافت و صفحات یخی شکل گرفتند. مشکل اینجاست که ۳۴ میلیون سال پیش اصلا موجودی به‌نام انسان وجود خارجی نداشته است. پس چطور نقشه بوآشه جزئیات مربوط به میلیون‌ها سال پیش را نشان می‌دهد؟

حضور انسان در قطب جنوب و تهیه نقشه آن

برای اولین‌بار در قرن نوزدهم بود که گروه‌های مختلف ادعا کردند سرزمین‌هایی را در بخش جنوبی زمین دیده‌اند. هیچکدام از آنها ریسک قدم نهادن روی قطب جنوب را به‌جان نخریده بودند. در نتیجه حرف آنها چندان مورد توجه قرار نگرفت. حدود ۷۵ سال بعد یعنی در سال ۱۸۹۵ یک گروه نروژی تصمیم گرفتند این ادعاها را بررسی کنند.

آنها پس از سفری بسیار سخت به قطب جنوب رسیده و روی سطوح یخی آن قدم زدند. پس از آن بود که کاوشگران به‌صورت جدی بررسی قطب جنوب را در لیست اهداف خود قرار دادند. قرن بیستم قرن کاوش‌های گسترده در جنوبگان بود. در همان زمان نیز به‌تدریج اولین نقشه‌های مرتبط با این منطقه تهیه شد. گرچه تهیه نقشه‌های دقیق و کامل تا سال ۱۹۵۰ به نتیجه نرسید. مجدد باید تاکید کنیم نقشه بوآشه به قرن هجدهم میلادی تعلق دارد. یعنی زمانی که حتی انسان روی قطب جنوب قدم نگذاشته بود.

نقشه های قدیمی مشابه بوآشه

بوآشه تنها نقشه قدیمی نیست که در آن قطب جنوب دیده می‌شود. نقشه پیری رئیس نیز این بخش از کره زمین را با جزئیات بالا نشان می‌دهد. پیری رئیس دریاسالار و جغرافی‌دان بزرگ اهل عثمانی بود و نقشه خود را در سال ۱۵۱۳ ارائه کرد.

متاسفانه گذر زمان سبب شده بخشی از نقشه‌های پیری رئیس از دست برود و اکنون تنها یک‌سوم آنها را روی پوست آهو داشته باشیم. گرچه در همین بخش نیز می‌توان نقشه آمریکا و قطب جنوب را مشاهده کرد. پیری رئیس در نوشته‌های خود ادعا کرده که به تعدادی نقشه باستانی دسترسی داشته است. او توانسته با ترکیب آنها نقشه‌ای گسترده از کره زمین را آماده کند.

ما جزئیات بیشتری از نقشه‌های باستانی مورد استفاده از پیری رئیس در دست نداریم و نمی‌دانیم آنها به چه زمانی تعلق داشته‌اند. گرچه در نقشه پیری رئیس نیز قطب جنوب بدون یخ دیده می‌شود. مردمان باستانی چگونه از وضعیت میلیون‌ها سال پیش اطلاع داشتند؟

پاسخ‌های ارائه شده برای توضیح نقشه فرانسوی

تاکنون توضیحات مختلفی برای توضیح نقشه بوآشه ارائه شده است. برخی ادعا می‌کنند که شاید صرفا به‌صورت تصادفی این نقشه‌ها کشیده شده باشند. به‌باور این گروه نباید خیلی روی این مسائل تاکید کرد. مخصوصا اینکه جزئیات ۱۰۰ درصد درست نیستند.

برخی افراد احتمال وجود یک ابرتمدن باستانی را مطرح می‌کنند. این افراد گوبکلی تپه در ترکیه را بهترین سند خود برای اثبات این مدعی می‌دانند. آنها به وجود تمدنی اشاره می‌کنند که قادر بوده هزاران سال پیش از ساختن اهرام مصر مسائل مرتبط با نجوم را بررسی کند.

متاسفانه این تمدن به‌شکل عجیبی نابود و از تاریخ جهان محو شده است. هرچند از وجود بخش‌های پنهان در تاریخ جهان حکایت دارد. طرفداران این باور تصور می‌کنند در گذشته نژاد دیگری با دانش پیشرفته در زمین وجود داشته است.

گروهی به‌توانایی دریانوردان و دانشمندان نسل‌های پیش اشاره می‌کنند. این افراد درست بودن نقشه بوآشه یا نقشه پیری رئیس را قبول دارند و آنها را برگرفته از نقشه‌های قدیمی‌تر می‌دانند. به‌باور این گروه مردمان باستان در زمینه‌های مختلف پیشرفته‌تر از چیزی که فکر می‌کنیم بوده‌اند. شاید آنها توانسته باشند از قطب جنوب بازدید کرده و نقشه‌ای تقریبی از آن به‌دست آورند.

بسیاری از دستاوردهای علمی و کتب مهم باستانی در نتیجه حملات و جنگ‌های گسترده از بین رفته‌اند، پس چرا سفرنامه‌ها یا نقشه های مرتبط با قطب جنوب را در این دسته قرار ندهیم.

علاوه بر اینها، عده‌ای نیز ماجرای نقشه بوآشه را به یوفو و موجودات فضایی ارتباط می‌دهند. این گروه تاکید دارند که در گذشته موجودات فضایی بارها از زمین بازدید کرده‌اند. آنها همچنین با تمدن‌های باستانی ارتباط برقرار کرده و مقداری از دانش خود را به آنها انتقال داده‌اند. اگر بازدید موجودات فضایی از زمین را باور نداشته باشیم، چطور می‌توانیم تصور انسان از قطب جنوب بدون یخ را توضیح دهیم؟

با وجود گذشت چندین دهه از بررسی علمی نقشه بوآشه هنوز بین افراد اختلاف‌نظر وجود دارد. به‌نظر شما کدام توضیح به واقعیت نزدیک‌تر است؟

درباره ی admin

مطلب پیشنهادی

ابلاغ دستورالعمل ایمنی آزمایشگاه‌های علمی

ابلاغ دستورالعمل ایمنی آزمایشگاه‌های علمی؛ فعالیت تک‌نفره ممنوع شد

وزارت علوم، تحقیقات و فناوری دستورالعمل مدیریت ایمنی آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌ها در زمان بحران را …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *