فدراسیون بسکتبال روی پوست اندازی در ترکیب تیم ملی تاکید دارد اما همچنان بر بهکارگیری مهرهای اصرار میکند که برای چندمینبار متوالی به دعوت این فدراسیون و حضور در ترکیب تیم ملی «نه» گفت.
تیم ملی بسکتبال به لبنان سفر کرده است تا با حضور در اردوی آماده سازی این کشور و بعد از آن روسیه، مهیای حضور در رقابت های ۲۰۲۵ کاپ آسیا شود.
بعد از عدم نتیجه گیری مطلوب در رقابت های جام جهانی ۲۰۲۳ که با ناکامی در کسب سهمیه المپیک همراه بود و حضور نه چندان پُررونق در بازی های آسیایی ۲۰۲۳ هانگژو که با عدم توانایی در تکرار نایب قهرمانی و بسنده کردن به جایگاه پنجم به پایان رسید، حضور در کاپ آسیا فرصتی برای عرض اندام دوباره بسکتبال ایران به حساب می آید به خصوص با تغییراتی که طی یک سال گذشته در کادر فنی و ترکیب ملی پوشان ایجاد شد و در اولین گام هم نتیجه آن در کسب سهمیه ورود به کاپ آسیا دیده شد.
پُرواضح است که کاپ آسیا و حضور در آن، دیکته ای به مراتب مهمتر از پنجره های انتخابی پشت سرگذاشته شده برای بسکتبال ایران است تا با حضور در آن غلط های احتمالی برای بازی های آسیایی، انتخابی های جهانی و خودِ جام جهانی و کسب سهمیه المپیک گرفته شود. با این حال هستند نفراتی که بی توجه به این مهم، قید حضور در ترکیب تیم ملی و همراهی دیگر ملی پوشان را زدند آنهم برای چندمین دوره متوالی.
بهنام یخچالی طی ۲ سال گذشته، ۴ بار از همراهی تیم ملی بسکتبال امتناع کرده است
«نه» چندباره به تیم ملی بسکتبال ایران
صحبت از بهنام یخچالی است، لژیونر بسکتبال ایران که اتفاقا روزهای خوبی را هم با تیم «گلادیاتورز تریر» در لیگ ProA آلمان می گذراند و حتی عنوان بهترین بازیکن را هم در این تیم کسب کرده است. این بازیکن از جمله دعوت شدگان به اردوهای اخیر تیم ملی بسکتبال بود که البته از حضور در تمرینات تهران امتناع کرد اما قرار بود او در بیروت به ترکیب اردونشینان ملحق شود تا در اردوی لبنان و بعد از آن روسیه شرکت داشته باشد. با این حال یخچالی بعد از مستقر شدن تیم ملی در بیروت، از سفر به لبنان و در کل همراهی تیم ملی در این اردو اعلام انصراف کرد و اینگونه قید حضور در کاپ آسیا را هم زد درحالیکه محمد امینی که شرایط مشابه او در فرانسه دارد به موقع وارد لبنان شد و در ترکیب تیم قرار گرفت.
این اولین بار نیست که بهنام یخچالی با مطرح کردن مسائل شخصی از همراهی تیم ملی بسکتبال کناره گیری کرده است کمااینکه او اسفند سال گذشته با همین بهانه از پیوستن به ترکیب تیم ملی در تهران برای حضور در پنجره سوم انتخابی کاپ آسیا امتناع کرده بود. بهنام یخچالی آبان سال گذشته هم تیم ملی را در پنجره دوم انتخابی کاپ آسیا همراهی نکرد، اگرچه در آن مقطع مصدومیت بهانه او برای عدم حضور در ترکیب تیم ملی شد.
غیبت بهنام یخچالی در اردو ها و ترکیب تیم ملی محدود به یک سال اخیر نمی شود کمااینکه این بازیکن برای بازی های آسیایی هم یکی از نفرات غایب در ترکیب تیم اعزامی به هانگژو بود. آن زمان او به خاطر عدم همراهی تیم باشگاهی اش در آلمان، از ترکیب تیم ملی بسکتبال کنار کشید.
خونی که نباید قرمزتر باشد
طی دو سال اخیر و برای هر رویداد، بهنام یخچالی به تیم ملی بسکتبال دعوت شده است اما هر بار – به غیر از پنجره نخست انتخابی کاپ آسیا- او به بهانه ای به این دعوت پشت کرده است با این حال فدراسیون بسکتبال «بدون توجه به این بی توجهی»، دوباره او را در فهرست دعوت شدگان برای رویداد دیگر قرار داده است. این در حالی است که مشابه این اقدام در برخی رشته ها منجر به حذف کامل بازیکن از تیم ملی شده است.
بر کسی پوشیده نیست که در ورزش ایران مانند خیلی دیگر از کشورها، فوتبال و اتفاقاتش تاثیرگذاری فراگیر دارد با این حال در همین رشته با کوچکترین بی اعتنایی نسبت به تیم ملی و جایگاهش، به شدت برخورد شده است بدون در نظر گرفتن بازیکن خاطی و مقام و موقعیتش کمااینکه در سال های اخیر فوتبالیست های مطرح و تاثیرگذاری بودند که به خاطر امتناع از حضور در تیم ملی و یا ایجاد حاشیه برای این تیم از سوی سرمربی کنار گذاشته شدند.
مهدی رحمتی دروازه بان سال های نه چندان دور فوتبال ایران در اوج آمادگی و در شرایطی که بهترین گلر وقت فوتبال ایران بود از سوی کی روش کنار گذاشته شده و دیگر رنگ تیم ملی را ندید. هادی عقیلی هم با همین اتفاق مواجه شد. احمد نوراللهی و مهدی ترابی دو نمونه دیگر هستند که از سوی قلعه نویی دیگر به تیم ملی دعوت نمی شوند.
مرو همین اتفاقات مشابه در فوتبال، یادآور می شود که در ورزش خون هیچ ورزشکاری نباید قرمزتر از دیگری باشد مگر در احترام به منزلت تیم ملی و تلاش برای همراهی آن و پیشبرد اهدافش نه غیر از این.
جام جهانی ۲۰۲۳ و پنجره نخست انتخابی کاپ آسیا آخرین رویدادهایی بودند که بهنام یخچالی تیم ملی بسکتبال را در آنها همراهی کرد
فدراسیون بسکتبال شان تیم ملی را حفظ کند
به گزارش خبرنگار مهر، در توانمندی و تاثیرگذاری بهنام یخچالی هیچ شکی نیست اما چرا وقتی او بعد از جام جهانی ۲۰۲۳ و پنجره نخست انتخابی کاپ آسیا (اسفند ۱۴۰۲) که برای آخرین بار در ترکیب تیم ملی بسکتبال قرار گرفت، به صورت سریالی و متوالی و هر بار به بهانه ای قید این تیم را می زند، بازهم باید در ترکیب اردونشینان قرار بگیرد و به اردو دعوت شود؟
تیم ملی و پیراهن آن مقدس هستند آنقدر که نهایت آمال و آرزوی افرادی است که همه جوانی خود را برای دستیابی به آن می گذارند. بدون گزافه گویی، باید به تیم و پیراهنش تعصب داشت نه اینکه با هر بهانه آنها را کنار زد آنهم در دقیقه ۹۰ طوریکه مربیان مجبور به جایگزین کردن دیرهنگام شوند.
امروز با عملکرد قابل نقد فدراسیون بسکتبال «حاشیه امنیتِ» کاذبی ایجاد شده که به واسطه آن بازیکن به خود اجازه می دهد به حضور در ترکیب تیم ملی پشت کند بدون کوچکترین نگرانی و دلواپسی از عواقب کارش چون تجربه نشان داده دوباره به تیم ملی دعوت می شود و این دلیلی ندارد جز اینکه فدراسیون بسکتبال، شان تیم ملی را حفظ نکرده است و خود، این حس را منتقل کرده که بازیکن می تواند هر مدل برخوردی با تیم ملی داشته باشد بدون عواقب احتمالی.
بهنام یخچالی بازیکن مودب و متینی است که هر بار حضورش در ترکیب تیم ملی با تاثیرگذاری قابل توجه همراه بوده است اما اگر او به هر دلیلی شرایط همراهی تیم ملی را ندارد، باید به صورت رسمی و علنی اعلام کند تا در فهرست اردونشینان هم قرار نگیرد نه اینکه در میانه یا انتهای راه، تغییر موضع دهد و دست کادر فنی را در پوست گردو بگذارد.