جمعه , 27 تیر 1404 - 0:51 قبل از ظهر

در نشست خبری هفته جمعیت در ساری بر نقش مردم و رسانه ها در تغییر نگرش تاکید شد

رویداداستانی  ایران جوان استان مازندران با حضور بیش از ۱۰۰۰ نفر از فعالان و کنشگران حوزه جمعیت استان مازندران برگزار گردید

مازندران- فایزه سلیمی

نشست خبری هفته ملی جمعیت با هدف تبیین سیاست‌های جمعیتی و بررسی راهکارهای ارتقاء نرخ فرزندآوری، به همت دانشگاه علوم پزشکی مازندران، امور بانوان استانداری و کمیته اطلاع‌رسانی اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، در هتل بادله ساری برگزار شد.

مسوولان با اشاره به برنامه هایی نظیر کاروان ایران جوان و تجلیل از خانواده های پرجمعیت بر اهمیت جلب مشارکت مردمی در حل بحران جمعیت تاکید کردند.

این نشست با شعار «جوانی جمعیت» و با همکاری ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) و بنیاد برکت برگزار گردید و جمعی از مسئولان و فعالان حوزه‌های فرهنگی، بهداشتی و اجتماعی در آن حضور داشتند.

در این برنامه، ام البنین محمدی مدیر امور بانوان استانداری مازندران با بیان اینکه مسئله جمعیت به یکی از چالش‌های جدی کشور تبدیل شده است، اظهار داشت: متأسفانه در سال‌های گذشته موضوع ازدواج و فرزندآوری در اولویت جوانان قرار نداشته و امروز کشور با چالش کاهش جمعیت و نرخ سالمندی مواجه است. در دهه 60 با بیلبورد های «فرزند کمتر زندگی بهتر» در سطح شهرها تبلیغ برای فرزندآوری کاهش یافت، بدون آن‌که تصور شود در سال ۱۴۰۰ با بحران جمعیتی روبرو خواهیم شد.

وی با اشاره به عدم اجرای کامل مشوق‌های جمعیتی خاطر نشان کرد: طرح‌هایی مانند واگذاری زمین و مسکن برای خانواده‌های دارای فرزند سوم و چهارم هنوز به طور کامل محقق نشده‌اند و تنها حدود ۲۰ درصد از تعهدات اجرایی شده است. در عین حال، استاندار مازندران به صورت جدی پیگیر تحقق این مشوق‌ها هستند.

دکتر محمد آهنگران  معاون ستاد اجرایی بنیاد برکت فرمان امام نیز با اشاره به برنامه‌های این هفته عنوان کرد:

در هفته ملی جمعیت، رویدادهای متنوعی در سطح استان با همکاری دستگاه‌های مختلف برگزار خواهد شد. رویداد بزرگ “ایران جوان” با هدف تقویت نگاه اجتماعی به مسئله جمعیت و ایجاد دغدغه عمومی در میان اقشار مختلف جامعه اجرا می‌شود.

وی با تأکید بر اهمیت نقش رسانه‌ها در تغییر نگرش عمومی گفت: امروز بیش از هر زمان دیگری نیازمند مشارکت رسانه‌ها برای تبیین آسیب‌های تک‌فرزندی و ترویج فرهنگ خانواده‌محور هستیم. ابزارهای ارتباطی در اختیار رسانه‌هاست و ما خواستار همکاری و حمایت در این مسیر هستیم.

در ادامه حدیثه حسینی معاون بهداشتی  دانشگاه علوم پزشکی مازندران نیز با بیان اینکه جمعیت یک مسئله ملی و میهنی است، گفت:

نرخ بالای سالمندی، افزایش هزینه‌های درمان و کاهش نرخ باروری، ما را با یک چالش عظیم روبرو کرده است. اگر نگاه عمیقی به مسئله جمعیت نداشته باشیم، قادر به مدیریت تبعات آن نخواهیم بود.

وی با اشاره به خدمات رایگان در حوزه سلامت و باروری افزود: در حال حاضر آموزش‌های لازم در حوزه ناباروری و سلامت مادران به‌صورت رایگان توسط بهورزان، ماماها و پزشکان در سراسر استان ارائه می‌شود. همچنین، خدمات دوران بارداری، پیش از بارداری و مراقبت از نوزادان در سطح مراکز دولتی تحت پوشش بیمه‌ها قرار گرفته است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران ضمن قدردانی از تلاش‌های بهورزان، ماماها و پزشکان، آمار جمعیت سالمندی استان در سال ۱۴۰۳ را ۱۵.۹ درصد اعلام کرد.

در این نشست همچنین بر لزوم فعالیت‌های میدانی، سازماندهی کاروان‌های فرهنگی در سطح شهرها و تقویت نگاه مردمی در اجرای برنامه‌ها تأکید شد.

در این نشست همچنین بر لزوم فعالیت‌های میدانی، سازماندهی کاروان‌های فرهنگی در سطح شهرها و تقویت نگاه مردمی در اجرای برنامه‌ها  تأکید شد.

در پایان از پوستر جشنواره بوم زندگی رونمایی شد و  و مادران دارای جمعیت بالا تجلیل شدند.

 

درباره ی admin

مطلب پیشنهادی

بنزین بی کیفیت، پزشکیان را به دردسر انداخت

ارائه بنزین بی کیفیت و مخلوط شده با آب، رئیس جمهور را نیز به دردسر …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *