دوشنبه , 30 تیر 1404 - 9:46 بعد از ظهر

مراقب سلامت محصولات پروتئینی در روزهای گرم سال باشید

سرپرست اداره امور فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی با منشأ دامی و دریایی سازمان غذا و دارو، نسبت به تبعات نگهداری نادرست محصولات پروتئینی در روزهای گرم سال، هشدار داد.

حشمت‌الله رضوی گفت: فرآورده‌های گوشتی از جمله محصولات بسیار حساس به دما هستند و با توجه به افزایش دمای محیط به بالای ۴۰ درجه در بسیاری از استان‌ها، رعایت کامل زنجیره سرد از مرحله تولید تا مصرف، یک الزام غیرقابل چشم‌پوشی است.

وی افزود: در صورت نگهداری فرآورده‌های گوشتی مانند سوسیس، کالباس، همبرگر، ناگت، ژامبون و گوشت‌های بسته‌بندی‌شده در دمایی خارج از محدوده مجاز (۰ تا ۴ درجه سانتی‌گراد در یخچال یا منفی ۱۸ درجه در حالت منجمد)، خطر رشد میکروارگانیسم‌های بیماری‌زا مانند سالمونلا، لیستریا و کلستریدیوم پرفرنژنس به‌شدت افزایش می‌یابد.

رضوی با تأکید بر جنبه‌های شیمیایی تخریب فرآورده‌ها گفت: افزایش دمای نگهداری می‌تواند منجر به تسریع در وقوع واکنش‌های پروتئولیتیک و لیپولیتیک، تشکیل ترکیبات مضر مانند آمین‌های بیوژنیک، تغییر رنگ، بو و طعم و در نهایت کاهش ماندگاری و ایمنی محصول شود.

سرپرست اداره امور فرآورده‌های دامی و دریایی خاطرنشان کرد: خودروهای حمل باید مجهز به یخچال و ثبت‌کننده دما (دیتالاگر) باشند، همچنین در فروشگاه‌ها وجود دماسنج مدرج و کالیبره‌شده برای کنترل روزانه دمای نگهداری ضروری است. قطع برق و ضعف سیستم‌های پشتیبان یکی از نگرانی‌های اصلی در روزهای گرم سال است.

رضوی تأکید کرد: بازرسان معاونت‌های غذا و داروی دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور در فصل گرما با تمرکز بر فروشگاه‌های عرضه فرآورده‌های گوشتی، مراکز توزیع و سردخانه‌ها، نظارت‌های هدفمند و تشدیدشده‌ای را انجام می‌دهند و در صورت کشف نگهداری نامناسب یا تقلب، اقدامات قانونی فوری اعمال خواهد شد.

وی از مردم خواست هنگام خرید این فرآورده‌ها به دمای یخچال، سلامت بسته‌بندی، برچسب اصالت و شرایط عرضه دقت کنند و از خرید محصولات دامی که در معرض گرما یا بدون زنجیره سرد عرضه می‌شوند، به‌ویژه در فروشگاه‌های کوچک فاقد تهویه، خودداری کنند.

درباره ی admin

مطلب پیشنهادی

اسکلت‌هایی با قد ۲.۷ متر؛ آیا غول‌ها واقعاً در آمریکا زندگی می‌کردند؟

شف اسکلت‌هایی به طول ۲.۷ متر در آمریکا، این پرسش را مطرح کرده که آیا …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *